Статьи

Bordi i tarracës: vendosja e teknologjisë në shkrimet

 1. Përparësitë e materialit të drurit për tarracën
 2. Karakteristikat që hedhin stolisje
 3. Klasifikimi i klasës
 4. Teknologji e detajuar e vendosjes së stolisjes
 5. Kostoja e decking stolisje

Përparësitë e materialit të drurit për tarracën  Emra të tjerë  stolisje  - decking, bordi kuvertë, parket kopsht

Përparësitë e materialit të drurit për tarracën

Emra të tjerë stolisje - decking, bordi kuvertë, parket kopsht. Karakteristika e tij është një jetë e gjatë shërbimi dhe aftësia për të përballuar kushtet më agresive. kompani "Sharra" në Moskë ofron për të blerë një dërrasë larsh butë dhe kryhet nga "Corduroy" . Druri vjen tek ne nga Siberia, kështu që ka një dendësi dhe bukuri më të madhe të modelit. Dyshemeja e drurit të tillë është praktike dhe shumë tërheqëse.

Parketi i kopshtit të brendshëm është bërë nga larshi dhe pisha - këto lloje të pemëve janë më konsistente me kërkesat për materialet e përdorura në rrugë. Decking mund të ngjyhet duke shtuar një sasi të vogël të ngjyrës në vaj. Një hije e vogël nuk do të prishë bukurinë natyrore të modelit të drurit, por vetëm ta theksojë atë. Tani le të flasim rreth asaj se si të vendosni stolisjen e larshit dhe pishës.

Bordi i tarracës nga një larsh dhe një pishë është materiali universal që ndryshon qëndrueshmërinë, qëndrueshmërinë, bukurinë natyrore. Përdoret në fusha të ndryshme të ndërtimit, por më së shumti aty ku ekziston një intensitet i lartë dyshemeje dhe kushte të vështira:

 • verande dhe tarraca të hapura;
 • kafene verore;
 • marina;
 • trotuaret;
 • shtigjet e kopshtit;
 • hapësira të hapura sportive.

Foto 1
Foto 1. Veshja e butë

Karakteristikat që hedhin stolisje

Opcioni më i popullarizuar dhe popullor për konsumatorin është një derdhje e qetë. Velvet është një material me një mbresë të vogël ose të madhe në sipërfaqe, që i ngjan një pëlhure me të njëjtin emër. Bordi i Velvetit është i pajisur me një pronë të lartë anti-shqip, kështu që përdoret shpesh në platforma të hapura verore, afër pishinave dhe rezervuarëve të tjerë të ujit. Rekomandohet që të trajtoni një bord të butë decking para instalimit me një agjent anti-shqip, i cili gjithashtu mund të blihet në faqen e internetit të LesoBirzha .

Foto 2
Foto 2. Vellu i tarracës

Nëse planifikoni të mbuloni një zonë të madhe, duhet të zgjidhni një kohë të gjatë bordet - 4-5 metra . Për faqet e vogla gjatësia e bordit të përshtatshëm 2-3 metra , e cila është më e përshtatshme për të punuar me të. Për të krijuar shtigje, vendosja e një bordi tarracash të bërë nga pisha ose larsh ndodh përgjatë. Për mbulimin e sipërfaqeve të mëdha të përshtatshëm dhe të tërthortë dhe versionin gjatësor.

Shtrimi i një bordi tarracash nga larshi dhe pisha bëhet me anë të një shtrese ose metode të pastër. Teknologjia e qepjes përfshin instalimin e bordeve të kuvertës me një distancë prej 3-5 mm. Kjo shtresë siguron rrjedhjen e ujit në zona të hapura, ka një koeficient të ulët të rrëshqitjes, madje edhe kur përdoret lëndë druri e lëmuar. Për metodën e qepjes përdoren çelësa me tarraca , e cila gjithashtu mund të blihet në faqen e internetit "LesoBirzha" .

Foto 3
Foto 3. Klasa çelës Terrace

Dyshemeja Seamless nuk kërkon përdorimin e çelësave tarracë. Kjo teknologji e decking stolisje përfshin përdorimin e vida vetë-përgjimi me një kokë gjysmërrethe . Sipërfaqet e pastruara praktikohen në zonat verore të kafeneve dhe restoranteve, ku vizitorët shkojnë në këpucë me këmbë. Në shtresë, këmbët e ulëta mbërthenin, të cilat mund të çojnë në një rënie dhe lëndim të njerëzve.

Kujdes! Dyshemeja pa tel është e përshtatshme vetëm për tarraca të mbuluara. sepse kur vendoset në ajër të hapur (nën reshje), hendeku i kompensimit është i nevojshëm, përndryshe bordet, si rezultat i vetive natyrore të drurit, të fryhen nga lagështia, do të gris me fasteners.

Për një ballkon, një lozhë dhe objekte me kapacitet të ulët ndër-vendesh, është i përshtatshëm vendosja e një bordi tarracash të bërë nga pisha, një material me densitet të mesëm. Të tilla druri pretreated vaj me tarracë , përdoret për dyshemenë rreth pishinës, në të cilën njerëzit ecin zbathur. Nafta për tarraca i jep rezistencë ndaj lagështisë së drurit dhe rrit fuqinë e saj. Pa para impregnim, pisha e butë nën ndikimin e lagështirës shpejt deformon.

Në vende me një njerëzim të madh praktikohet një shtresë e bordit të tarracës prej larshi - një material i ngurtë që është rezistent ndaj faktorëve të ndryshëm negativë dhe të qëndrueshëm. Por lyer decking është e rekomanduar për të trajtuar me vaj për tarraca.

Foto 4
Foto 4. Vaj i modifikuar i tarracës

Klasifikimi i klasës

Instalimi i parketit të kopshtit nga specialistë të kompanisë sonë bëhet nga druri i orëve shtesë . premierë . AB dhe BC . Dallimet në mes të produkteve të kategorive të ndryshme janë në cilësinë e përpunimit të tyre, e cila sigurisht ndikon në çmimin.

Më e shtrenjtë është një varietet i bordit të tarracës Extra. Cilësia e gouging këtu është e përsosur, nuk ka nyje dhe xhepat rrëshirë në bordet. Pak më e lirë është Deming klasa Prima, në të cilën ka bitches të rrallë "të gjalla", mund të vërehet një dallim paksa i dukshëm në hije, por nuk ka flokë. Varieteteve të drurit AB dhe BC për shkak të pranisë së nyjeve dhe xhepatave të rrëshirës është më e lirë, por është e përshtatshme për vendosjen e trotuareve, shtigjeve të kopshtit, vendosjen e dyshemeve në tarracë.

Foto 5
Foto 5. Bordi i tarracës së Larchit klasën AV

Teknologji e detajuar e vendosjes së stolisjes

Veshja e shtrimit ndodh në disa faza. Së pari, ju duhet të përgatisni me kujdes bazën, për të cilën hiqet shtresa e tokës dhe hiqet një brez rërë e zhavorrash. Për ta bërë instalimin në tokë të papërgatitur është e pamundur. Si një alternativë për një shtrat me rërë dhe zhavor, mund të përdoren pllaka të trotuarit. Pllakat e sipërme janë montuar prej druri ose metali logs që janë bashkangjitur me dowels .

Rregullat në rritje të lagjeve:

 1. Me shtrimin e tërthortë, distanca midis lagjeve është 40 cm, me instalimin gjatësor rritet deri në 50 cm.
 2. Nëse përdoret një tabelë me trashësi 25 mm ose më shumë, distanca në mes të vonesave rritet deri në 60 cm.
 3. Përgjatë perimetrit të dyshemesë duhet të mbetet një boshllëk teknologjik (kompensues) (të paktën 2 cm), gjë që do të pengojë që bordi të ënjtësohet kur lagështia e tij të rritet ose për shkak të rritjes së temperaturës.
 4. Kur hedhjen e stolisje në rrugë siguron një pjerrësi për rrjedhën e lirë të ujërave të shiut. Raporti i pjerrësisë është 1% e sipërfaqes së përgjithshme.

Foto 6
Foto 6. Bordi me tarraca larç

Nëse bordi është pre-ngopur me antiseptikët dhe vajrat, është e nevojshme të thith skajet e patrajtuara me komponimet mbrojtëse gjatë sharrimit. Holes për fasteners duhet të bëhen paraprakisht, të cilat do të shmangin plasaritje material gjatë instalimit.

Vendosja e dërrasës së stolisjes me vida të hapura (vida vetë-përgjimi) ose të fshehura (çelës me tarraca ose vida speciale të vetë-përgjimit) kryhet. Metoda e fundit përdoret vetëm nga profesionistët, pasi është mjaft komplekse në ekzekutim dhe kërkon aftësi të veçanta nga mjeshtri. Teknologjitë e fshehura në kuvertë të teknologjisë së instalimit ju lejojnë të merrni një përfundim estetik pa kapele të dukshme. Përveç kësaj, stili i fshehur është më i qëndrueshëm dhe i besueshëm, sidomos kur përdoret speciale vida druri .

Foto 7
Foto 7. Vida me vida për montimin e tarracave në mënyrë të fshehtë

Rekomandime të rëndësishme:

 1. Para se të filloni hedhjen e stolisjes, materiali duhet t'i jepet 2 ditë për t'u përshtatur me kushtet e përdorimit të mëtejshëm. Decking është lënë thjesht ku do të jetë i montuar, me rezultat që ajo të përdoret për të temperaturës dhe lagështisë lokale.
 2. Është e pamundur të bëhet vendosja e një bordi tarracash në një temperaturë subzero të ajrit.
 3. Në mënyrë që bimësia të mos depërtojë në dyshemenë e hedhur, toka trajtohet me një zgjidhje të veçantë.
 4. Fundi i bordit nuk duhet të shkojë përtej vonesës prej më shumë se 5 cm.
 5. Vula përfundimtare përdoren për skajet. Shiritat e fundit përdoren për dizajn të bukur të nyjeve të qosheve.

Kostoja e decking stolisje

Siç u përmend më lart, kjo punë duhet t'i besohet profesionistëve. Në këtë drejtim, konsumatorët potencial lind pyetja: çfarë është çmimi i decking stolisje? Shtrimi i stolisjes (çmimi për m2) nga kompania "LesoBirzha" do t'i kushtojë banorëve të Moskës dhe rajonit të Moskës rreth 700 rubla (mund të ketë devijime të vogla lart ose poshtë).

Vendosja e bordeve stolisje çmimi për m2 - kjo shërbim gardian që nënkupton një gamë të plotë të punës nga largimi i matësit, përpara se të dorëzojë objektin tek klienti. Kostoja e shërbimit përfshin dorëzim materialeve në adresën e specifikuar në aplikacion. Instalimi i bordeve kuvertë bërë instalime për tarracë binjak , kyç në tarracë Klassik i pandryshkshëm vida dhe vida .

Foto 8
Foto 8. Regjistrimi për tarraca Twin

Nëse keni nevojë për vendosjen e një bordi tarracash, çmimi për m2 llogaritet individualisht, duke marrë parasysh tiparet e objektit, formën e tarracës dhe llojin e bazës bazë, por ju duhet të udhëhiqeni nga shifra prej 700 rubla. Kushtoj vëmendje: instalimi i parketit të kopshtit nga specialistët e kompanisë "LesoBirzha" kryhet në fundjavë, dhe kostoja e punës nuk rritet.

Vendosja e dyshemesë në zonën lokale - kjo është një mundësi e mirë për të përmirësuar faqen tuaj, për të siguruar që është e pastër dhe e rehatshme, edhe në sezonin me shi. Dhe për të realizuar planet e tyre do të ndihmojnë specialistët kompania "LesoBirzha" .

Në këtë drejtim, konsumatorët potencial lind pyetja: çfarë është çmimi i decking stolisje?

Новости

Белое домашнее вино
Вопросом, как правильно крутить руль авто, должен быть озабочен каждый начинающий автомобилист. Именно первые уроки, которые получает автомобилист в процессе обучения являются самыми важными, определяющими

Электромонтажные работы
Электрическая сеть является одной из самых главных составляющих любого жилища. Без нее сегодня трудно представить нашу жизнь, будь то в загородном доме, офисе или квартире. С другой стороны, все мы настолько

Объемные расходомеры
Собрав букет нужно его хорошенько оформить. Как красиво упаковать цветы для дорого вам человека покажут специалисты. Завернуть букет в гофрированную бумагу или другой подручный материал сразу преобразит