Статьи

Krijimi i një dhome me formë komplekse në 3Ds maks

Nëse keni nevojë për të krijuar një dhomë që nuk është vetëm një formë katërkëndësh, por me mure të kthyera të lëmuara dhe qoshe të rrumbullakosura, ky mësim është i dizajnuar për të zgjidhur problemet tuaja. Unë do t'ju tregoj mënyrën se si e përdor veten dhe që unë e konsideroj më të thjeshtë dhe efektiv.

Për shembull, ju keni një vizatim të tillë.

Nuk ka një dhomë të tillë në botën reale. Kam tërhequr një vizatim veten, vetëm për shembull, në fakt, është e qartë se vizatimi mund të jetë gjithçka.

Duhet ta ngarkosh atë në maksimumin 3Ds në dritaren e pamjes së lartë. Pra, ekzekutoni programin, shkoni te dritarja e parë e pamjes. Mund ta zgjeroni edhe në ekran të plotë, së pari duke klikuar në dritaren e projektimit dhe pastaj në butonin Toggle të Maximize View, e cila gjendet në këndin e poshtëm të djathtë të ndërfaqes.

Pas kësaj, në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit, gjeni butonin me imazhin e një çekiç, butoni quhet Utilities. Press. Shfaqet një rresht vertikal i butonave, klikoni Shfletuesi i Aseteve. Do të shfaqet një kuti kërkimi me të njëjtin emër, në të cilën ju duhet të gjeni një fotografi me një vizatim. Dhe pas kësaj thjesht tërhiqni imazhin direkt në dritaren e pamjes së lartë. Në dritaren që shfaqet, hiqni zogun Një hartë mjedisore dhe klikoni OK.

Rezultati nuk do të jetë pikërisht ajo që na nevojitet. Pamja do të tërhiqet, dhe nuk do të zhvendoset dhe do të afrohet më afër kur të rrotullohet rrota e miut. Për të korrigjuar situatën, në shiritin e menysë, kryeni komandën e mëposhtme: Shiko - Shikoni portin Historiku - Shikoni portin Historiku. Në dritaren që hapet, vendosini zogjtë siç tregohet më poshtë. Pas kësaj, kliko OK.

Pas kësaj, kliko OK

Shpesh bëhet efekti i panjohur dhe i pakuptueshëm, dhe vizatimi bëhet vertikalisht i shtrirë në pafundësi. Unë nuk e di se çka është e lidhur, por e di se për ta rregulluar atë, mjafton që të hapet edhe një herë dritarja e Historikut të Portës Shiko, hiqni dhe riinstaloni Zogun e Sfondit të Shfaqjes. Dhe gjithçka do të bëhet siç duam.

So. Hapi tjetër është që të zgjidhni një mjet për të krijuar ndonjë formë spline.
Në të njëjtën rresht ku butoni Utilities ishte shtypur më parë, gjeni dhe klikoni butonin Krijo. Një rresht i ri i butonave do të shfaqet më poshtë, do të gjeni çelësin e Formave në të (formë spline) Më poshtë do të hap një grup butonash për krijimin e formave të ndryshme të spinës standarde. Përreth qarqeve, shikoni skicën më poshtë, e fsheha vizatimin në mënyrë që ta shihni formën në një sfond të errët.

Siç mund ta shihni, ende nuk kam krijuar rrumbullakosje. Ne do të bëjmë këtë tani duke përdorur counter counter fillet.

Por së pari ju duhet të zgjidhni majën e këndit që ne do të raundin. Poshtë rreshtit të butonave në të cilën kemi klikuar Krijo, ekziston një të ashtuquajtur rafte. Ky është një hapësirë ​​bosh e ndritshme, në të cilën, në rastin tonë, ekziston vetëm vija e errët e linjës. Dhe në të majtë të fjalës Line është një kuti e zezë me një kryq. Kliko në kryq, dhe një pemë nën-objekt i spline të zgjedhur do të shfaqet në pirg. Zgjidh vijën Vertex nga kjo listë. Tani ju mund të zgjidhni këndin e dëshiruar, të cilin do ta përfundojmë. Ju zgjidhni?

Tani nën grumbull, në parametrat e spline, gjej rollout Gjeometria, dhe në të counter fillet. Rritja e vlerës në counter derisa të lartë të rrumbullakosura sipas nevojës. Duke bërë të njëjtën gjë me këndin e dytë të rrumbullakët, klikoni përsëri në vijën Vertex për të hequr dorë. Tani zgjidhet e gjithë spina, dhe jo ndonjë nga nën-objektet e saj.

Kopjoni spline duke ekzekutuar komandën Edit - Clone dhe fshehni kopjen. Për ta fshehur atë, thjesht kliko mbi të me butonin e djathtë të miut dhe zgjidhni butonin e Zgjedhur të Zgjedhur në menunë e shfaqur.

Zgjidhni formën e mbetur. Është koha për të krijuar një dhomë prej saj. Për ta bërë këtë, duhet të aplikoni modifikuesin Extrude në formë. Për ta bërë këtë, duhet të përzgjidhni linjë Extrude në listën e modifikuesve. Mbi rafte ekziston një listë Modifier e linjës, dhe në të djathtë të tij, një buton me trekëndësh. Klikoni mbi të, dhe do të shfaqet një listë modifikuesish. Përzgjidhni vijën e dëshiruar.

Parametrat e Modifier Extrude shfaqen nën rafte. Duke rritur vlerën në kundërvlerën e shumës, vendosni lartësinë e dhomës. Është gjithashtu e përshtatshme për të parë dritaren e perspektivës.

Është gjithashtu e përshtatshme për të parë dritaren e perspektivës

Kur kjo është bërë, ju duhet të konvertojë objektin që rezulton në një rrjet në mënyrë që të mund të punoni me nën-objektet e tij. Djathtas-klikoni mbi të dhe zgjidhni convert to - convert to poly editable.

Rraca tani ka linjën Editable Poly. Ashtu si me spline, hapni pemën e nën-objektit dhe zgjidhni linjën Poligon në të. Tani klikoni mbi bazën më të lartë, e cila në rastin tonë është tavani. Do të kthehet në të kuqe, kështu që del jashtë. Nën rafte, në opsionet e rrjetit, gjeni dhe klikoni butonin Shkëputje. Në dritaren që shfaqet, klikoni OK. Kështu, poligoni u nda nga rrjeti, dhe u bë një objekt i pavarur. Rrotullo skena për ta parë atë nga poshtë, dhe zgjidhni poligonin e dyshemesë. Ndajeni atë në të njëjtën mënyrë. Zgjidhni muret, dhe përdorni komandën Hide Unselected për të fshehur dyshemenë dhe tavanin.

Tani në muret ju duhet të krijoni porta dhe dritare. Plani nuk u siguron atyre, kështu që ne do ta bëjmë kudo. Shkoni te niveli i redaktimit të kulmit në pemën e nën-objekteve dhe klikoni butonin Quick Slice. Kështu që ju shkuat në krijimin e seksioneve. Për të krijuar një seksion përmes rrjetit, ju duhet të klikoni miun në dy vende, nëpërmjet këtyre dy pikave dhe seksioni do të kalojë. Ne do të krijojmë dy seksione horizontale, si në Figurën 5.

Ne do të krijojmë dy seksione horizontale, si në Figurën 5

Pra, ne kemi përcaktuar buzën e sipërme dhe të poshtme të hapjes së dritareve të ardhshme.

Por ju ende keni nevojë për të shënuar skajet vertikale të hapjeve. Kjo është bërë në të njëjtën mënyrë si mjeti Quick Slice, vetëm para se të bëni këtë, ju duhet të zgjidhni ato poligone në të cilat do të ketë një dritare. Sepse në qoftë se kjo nuk është bërë, seksioni do të kalojë nëpër tërë rrjetin, por ne nuk kemi nevojë për të. Për ta bërë më të qartë, shikoni figurën 6.

Kjo është, ne krijuam seksione të reja në mënyrë që të jemi në gjendje të zgjedhim një poligonin në vendin e hapjes së dritareve të ardhshme. Shtypni butonin Fshi në tastierë. Poligoni do të hiqet. Përsëriteni këtë proces për të gjitha dritaret dhe dyert tuaja të planifikuara.

Mbetet vetëm për të vendosur trashësinë e mureve. Për ta bërë këtë, së pari fikni mënyrën e përzgjedhjes së poligoneve dhe nën-objekteve të tjera, në mënyrë që të zgjidhet vetëm rrjeti. Pastaj aplikoni një modifikues Shell në rrjetë. Më poshtë, në cilësimet e këtij modifikuesi, vendosni 0 në numëruesin e Shitësit të Brendshëm dhe në Numrin e Jashtëm vendosni trashësinë e dëshiruar të mureve, duke parë ndryshimet në shikimport nga perspektiva. Nëse është e nevojshme, ekzekutoni komandën Unhide All dhe vendosni trashësinë e dyshemesë dhe të tavanit.

Nëse është e nevojshme, ekzekutoni komandën Unhide All dhe vendosni trashësinë e dyshemesë dhe të tavanit

Kjo është e gjitha, faleminderit për vëmendjen tuaj, fat dhe entuziazëm!

Ju zgjidhni?

Новости

Электромонтажные работы
Электрическая сеть является одной из самых главных составляющих любого жилища. Без нее сегодня трудно представить нашу жизнь, будь то в загородном доме, офисе или квартире. С другой стороны, все мы настолько

Белое домашнее вино
Вопросом, как правильно крутить руль авто, должен быть озабочен каждый начинающий автомобилист. Именно первые уроки, которые получает автомобилист в процессе обучения являются самыми важными, определяющими

Объемные расходомеры
Собрав букет нужно его хорошенько оформить. Как красиво упаковать цветы для дорого вам человека покажут специалисты. Завернуть букет в гофрированную бумагу или другой подручный материал сразу преобразит