Статьи

Si për të ndërtuar një shtëpi sleepers?

 1. A mund të jetoj në një shtëpi të sleepers?
 2. Si për të ndërtuar një shtëpi sleepers?
 3. Dekoratë në shtëpi
 4. foto

Materialet e zakonshme të ndërtimit sot janë të shtrenjta

Materialet e zakonshme të ndërtimit sot janë të shtrenjta. Prandaj, njerëzit me një buxhet të kufizuar duhet të kthejnë vëmendjen e tyre në mënyra të pazakonshme të ndërtimit të banesave. Kalatat e vjetra hekurudhore janë përdorur për dekada të tëra. Dhe shtëpia e sleepers me duart e tyre - versioni më ekonomike e ndërtimit të drurit të ngurta.

Banesat janë shufra prej druri halorë, të ngopura me një përbërje të veçantë - kreozot. Kjo përzierje e fenoleve përdoret si antiseptik, mbron drurin në tokë nga kalbja dhe riprodhimi i baktereve, si dhe dëmtimi nga insektet dhe brejtësit.

Shtëpitë e bëra nga sleepers janë të ngrohtë dhe të thatë, të përballojë mirë tërmetet, ndryshe nga tulla apo paneli. Për ndërtimin e një shtëpie të njëkohëshme prej 10x10 m, do të kërkohet rreth 350 copë druri pa defekte sipërfaqësore. Ju mund t'i blini ato në zyrat e afërta të hekurudhave që kryejnë riparimin e gjurmëve. Tani është duke i zëvendësuar masivisht pjesët prej druri në beton të përforcuar. Tregtarët e dorës së dytë janë gjithashtu të angazhuar në shitjen e mbështetjeve të vjetëruara, por, siç e kuptoni, çmimet e tyre janë 2-3 herë më të larta se çmimet nominale.

A mund të jetoj në një shtëpi të sleepers?

Ndërtesa rezidenciale

Kremozoti është një përbërje kimike që është e rrezikshme për njerëzit. Tymet e saj shkaktojnë ënjtje të fytyrës dhe të duarve, dhe kontaktet e drejtpërdrejta me lëkurën mund të shkaktojnë djegie. Ekzistojnë edhe prova se ka vetitë kancerogjene dhe mund të shkaktojë kancer. A është e sigurt të jetosh në një shtëpi të ngjyrosur me një substancë të ngjashme?

Së pari, ju mund të përdorni vetëm sleepers vjetër, të hedhur poshtë në tokë. Koha mesatare e shërbimit të tyre është 15 ose 20 vjet. Gjatë kësaj kohe, nën diell dhe shi, druri humbet shumicën e ngopjes dhe erërave të pakëndshme. Në mostra të tilla, përmbajtja e kimisë është më pak, dhe ato janë më të lira.

Kushtoj vëmendje! Ju nuk mund të ndërtoheni nga pllaka të reja të papërdorura. Era e kreozotës së freskët është e mprehtë dhe e qëndrueshme, ajo do të të ndjekë vazhdimisht, duke intensifikuar në mot të nxehtë. Një përzierje e fenoleve është një lëng me vaj që mund të depërtojë nëpër çdo shtresë: stuko, letër-muri ose suva - dhe të lënë njolla të verdhë në mure.

Së dyti, do të nevojitet një mbarim i kujdesshëm në brendësi, për të zvogëluar rrezikun e kontaktit me tymi të mbetur. Muret e jashtme rreth perimetrit janë të qepura nga brenda me një membranë që pengon kreozotën të hyjë në dhomë. Jashtë, përkundrazi, është rregulluar një fasadë e ventiluar mirë. Kur ngritni ndarjet e brendshme, është më mirë të braktisni traversat dhe të përdorni dru të thjeshtë ose materiale të tjera.

Së treti, metodat e prodhimit dhe përpunimit të mbështetësve hekurudhor dallojnë. Disa produkte janë ngjyrosur me antiseptik, të tjerët - vetëm 3-5 cm. Për nevojat e ndërtimit, është e preferueshme të merret ky i fundit.

Si për të ndërtuar një shtëpi sleepers?

Fiksohem sleepers

Duke pasur parasysh materialet e ndërtimit, le të flasim drejtpërsëdrejti për instalimin:

 • Për ndërtimin e sleepers, si dhe të gjitha shtëpitë prej druri, ajo është e mjaftueshme kolona mbështet. Nëse është planifikuar një bodrum apo bodrum, atëherë një fond prej shiriti derdhet rreth perimetrit. Një shtresë hidroizoluese duhet të vendoset përgjatë majës së shiritit ose skarës para vendosjes së shtëpisë së drurit.
 • Rreshti i parë prej druri është i lidhur në bazën e betonit me bulona të gjata me një lartësi prej 1 m. Bare paralele janë të vendosura të sheshta, të gjera njëra me tjetrën. Kjo rrit konsumin e materialit, por kështu që shtëpia rezulton të jetë më e ngrohtë, dhe korniza është e barabartë dhe e dendur, pa boshllëqe të mëdha.
 • Sleepers janë të disa llojeve, me parametra të ndryshme gjeometrike, prandaj për çdo rresht është e nevojshme të zgjidhni pjesë të të njëjtën madhësi. Blloqet fqinje janë të lidhura "në pikën" dhe janë të lidhur me kllapa ndërtimi.

Kollitjet e qosheve të gjumit

 • Midis rreshtave të pllakave janë fiksuar me kunjat ose kllapa hekuri në të dyja anët. Holes për ta janë shpuar prerë 50-70 cm nga skajet.
 • Kur kryeni muraturë, vertikali kontrollohet në brendësi të mureve nga niveli dhe plumb. Parregullsitë jashtë fshehin fasadën.
 • Në qoshet e shtëpisë së drurit çdo 3 trarë forcojnë sheshet metalike. Gjithashtu, për të dhënë ngurtësinë e strukturës në secilën anë, në mënyrë diagonale çeliku i thonjve shpohet 4 mm i trashë dhe 20-30 mm i gjerë.
 • Në muret ndërmjet hapjeve të dritares mund të vendosen në mënyrë vertikale shtratin. Boshllëqet midis bareve kompakt dhe ngrohur, duke mbushur boshllëqet me tërheqje ose lesh xhami.

Dekoratë në shtëpi

Dekorimi i brendshëm i shtëpisë

Një shtëpi e drurit e bërë nga dru të errët të veshur nuk duket shumë elegante, kështu që në përfundim, përfundimi është i domosdoshëm në të dyja anët.

Rreshtimi i brendshëm është projektuar për të mbrojtur avujt e kreozoteve nga hyrja në dhomë. Një film i petëzuar polietileni me një trashësi prej 200-300 μm është i përshtatshëm si një material izolues i qëndrueshëm (gjithashtu i lirë).

Kushtoj vëmendje! Të gjitha shtresat dhe nyjet duhet të jenë ngjitur me kujdes me kasetë ndërtimi ose të mbushura me shkumë.

Pastaj arkë është e mbushur mbi membranën dhe drywall është fikse. Të gjitha plasaritjet dhe kryqëzimi i fletëve të dritareve dhe hapjeve të derës janë bërë me kujdes me qafën e fibrave të qelqit. Për të rritur mbrojtjen kundër aromave, ju gjithashtu mund të mbuloni sipërfaqen e suvasë të suvatuar me bojë.

Për të rritur mbrojtjen kundër aromave, ju gjithashtu mund të mbuloni sipërfaqen e suvasë të suvatuar me bojë

Paraqitja e fasadës së ventiluar

Nga jashtë, struktura e sleepers kërkon një fasadë ventiluar me mundësinë e antiseptik gërryjtem. Për këtë arsye, për izolimin e jashtëm të shtëpisë, është më mirë për të marrë lesh mineral guri, në vend se shkumë, dhe materiale të ngjashme - mur duhet të "frymë".

Së pari, një arkë vertikale është bërë nga bare me një seksion prej 50x50 mm. Një ngrohës është i fiksuar midis tyre, prandaj, është e këshillueshme që të zgjidhni hapësirën e rrjetit sipas gjerësisë së rrotullës ose pllakës. Nga lart izolatori i nxehtësisë është i mbyllur me një membranë era. Më pas, me qëllim të ventilimit të fasadës dhe avullimit të lirë të ngopjes kimike dhe lagështirës, ​​është e nevojshme të lini një boshllëk të vogël ajri ndërmjet shtresës së përfundimit dhe izolimit.

Prandaj, një kontrolbreshetka e lehtë e slats prej druri 30x30 mm është instaluar. Dekorimi dekorativ i shtëpisë është i lidhur me të. Metali më i zakonshëm që përdoret në mur ose vinyl. Një tjetër opsion është druri ose PVC rreshtim ose përballet me tulla.

foto

Kremi i ngopur me kreozote Kremi i ngopur me kreozote  Vendosja e rreshtit të tretë  Sleepers në ndërtim  Është e nevojshme të krijoni një fasadë të ventiluar Vendosja e rreshtit të tretë Sleepers në ndërtim Është e nevojshme të krijoni një fasadë të ventiluar.

 • Kush mund të shesë perime nga vendi?
 • Mund të gjobitet për përdorimin e plehut organik?
 • Hedgehog - hamës. Cila është përdorimi i një fqinji të tillë në vend?
 • Për çfarë po hyn?
 • Feed domate. Pse fekondoni shtretërit me peshq?
 • Pse formohen lule të pazakonshme në një domate?
 • A mund të jetoj në një shtëpi të sleepers?
  Si për të ndërtuar një shtëpi sleepers?
  A mund të jetoj në një shtëpi të sleepers?
  A është e sigurt të jetosh në një shtëpi të ngjyrosur me një substancë të ngjashme?
  Si për të ndërtuar një shtëpi sleepers?
  Kush mund të shesë perime nga vendi?
  Mund të gjobitet për përdorimin e plehut organik?
  Cila është përdorimi i një fqinji të tillë në vend?
  Për çfarë po hyn?
  Pse fekondoni shtretërit me peshq?

  Новости

  Электромонтажные работы
  Электрическая сеть является одной из самых главных составляющих любого жилища. Без нее сегодня трудно представить нашу жизнь, будь то в загородном доме, офисе или квартире. С другой стороны, все мы настолько

  Белое домашнее вино
  Вопросом, как правильно крутить руль авто, должен быть озабочен каждый начинающий автомобилист. Именно первые уроки, которые получает автомобилист в процессе обучения являются самыми важными, определяющими

  Объемные расходомеры
  Собрав букет нужно его хорошенько оформить. Как красиво упаковать цветы для дорого вам человека покажут специалисты. Завернуть букет в гофрированную бумагу или другой подручный материал сразу преобразит