Статьи

Sa pllaka të dekompozuara bukur në banjo. Opsionet Layout për pllaka në një banjo të vogël

 1. Hapësira e vogël
 2. Nëse tavani është i ulët ...
 3. Kryesore
 4. "Në arrati"
 5. diagonalisht
 6. "Shahu"
 7. "Modular"
 8. Hedhja: përshkrimi i procesit për dysheme
 9. Shtrimi: përshkrimi i procesit për muret
 10. fino
 11. rezultatet
 12. Çfarë i kushtojmë vëmendje kur zgjedhim një material?
 13. 7 mënyra për tjegull
 14. Zonimi në banjo
 15. Fillimi i banjës
 16. Opsionet e vendosjes së pllakave

Falë shumëllojshmërisë së sotme të ngjyrave, madhësive dhe teksteve të pllakave, ka një numër të madh opsionesh përfundimi, secila prej të cilave është e ndryshme në mënyrën e vet. Si rezultat, çdo banjë mund të jetë unike, veçanërisht tërheqëse dhe e rehatshme. Në shumë mënyra, kjo është gjithashtu e mundur për shkak të teknikave të ndryshme styling.

Hapësira e vogël

Duke pasur parasysh madhësinë e vogël të shumicës së banjove në vendin tonë, i rëndësishëm fitojnë metoda që lejojnë të paktën vizualisht rritjen e hapësirës së kufizuar.

Prandaj, për të zgjedhur një pllakë në këtë rast, duhet të ndiqni disa rregulla.

Çfarë do të ndihmojë për të zgjeruar dhomën:

 • modeli përgjatë murit;
 • pllaka me shkëlqim ose të vogla;
 • hedhjen në një pllakë drejtkëndore diagonale ose horizontale;
 • mozaik;
 • cool, tone të lehta.

Nëse tavani është i ulët ...

Një projekt i tillë pakëson më tej hapësirën. Prandaj, është e nevojshme të zbatohen zgjidhje që do të rritin vizualisht lartësinë e tavanit. Për ta bërë këtë, përdorni:

 • shtresa të veçanta të syrit;
 • ornament ose "shtylla" në qoshe;
 • hedhjen në një mënyrë horizontale.


shtresa të veçanta të syrit;  ornament ose shtylla në qoshe;  hedhjen në një mënyrë horizontale


Kryesore

Është më popullorja. Në këtë rast, produktet janë të grumbulluara në mënyrë që shtresat në mes të pllakave të jenë një zgjatje e njëri-tjetrit në formën e vijës së drejtë. Ne marrim një sipërfaqe të përbërë nga sheshe ose drejtkëndëshe - në varësi të formës së pllakës së përdorur.


Përmes përdorimit të kësaj metode, konsumi material do të jetë minimal. Prandaj, kjo metodë mund të konsiderohet më ekonomike.

për dhomë të vogël kjo metodë është e mirë nëse përdorni pllaka drejtkëndore të cilat duhet të vendosen në muret duhet të jenë vertikalisht. Kati mund të shkurtohet me metodën tradicionale dhe madje edhe produktet katrore.


Kati mund të shkurtohet me metodën tradicionale dhe madje edhe produktet katrore

"Në arrati"

Ndoshta opsioni i dytë më popullor. "Runtime" është një mënyrë e mirë për të bërë me pllakat e pandryshuara - ju lejon të fshehni defektet.


Me këtë metodë, faqosja ngjan me tulla: ekziston një kompensim nga gjysma e gjerësisë së produktit të çdo rreshti.

diagonalisht

Konsiderohet procesi më i konsumueshëm i kohës me një konsum të lartë të materialit. Megjithatë, në rastin tonë për katin mund të jetë një zgjidhje e mirë. Produktet e vendosura në diagonale do të ndihmojnë në zgjerimin vizual të mureve, duke e bërë hapësirën relativisht të madhe.


A mund ta përdor këtë metodë për të përfunduar muret? Dhe pse jo?

Përveç kësaj, kjo do t'ju lejojë të fshehni jo-paralelizmin dhe jo-perpendicularitetin e mureve, të cilat në kushte të tilla nuk janë gjithashtu të rralla.

Por rezultati është një model i jashtëzakonshëm, sidomos në qoftë se ju merrni produkte harmonike. Megjithatë, ky i fundit paraqiti kërkesa në rritje në saktësinë dimensionale.

Ne shqyrtuam tre mënyrat më të njohura. Tjetra, ne do të shqyrtojmë opsionet që përfshijnë përdorimin e dy ngjyrave në të njëjtën kohë.

"Shahu"

A është e mundur të zbatohet kjo metodë në rastin tonë? Po është e mundur. Gjëja kryesore është që në harmoni të zgjedhë ngjyrat. Megjithatë, duhet të jeni të kujdesshëm kur përdorni këtë metodë në dysheme dhe në mure të ndryshme zgjidhje ngjyra . Mund të mos duket harmonike.


"Modular"

Metoda e vështirë që kërkon vigjilencë. Por në fund ju mund të merrni një pamje të mërzitshme. Tjegull duhet të jetë cilësi e njëjtë, ngjyra, ju mund të zgjidhni opsione të kundërta. Përdoren edhe tre madhësi të pllakave, por me kusht që anët e tyre të jenë të shumëfishta me njëri-tjetrin.Hedhja: përshkrimi i procesit për dysheme

Duke u marrë me skicat, mund të vazhdoni të konsideroni se si të kryeni stilin. Le të fillojmë me dysheme.

Pra, së pari ju duhet të përgatitni gjithçka materialet e nevojshme dhe mjetet.

Duhet vetëm të theksohet se gjithçka duhet të jetë me një rezervë, kështu që nuk ka nevojë të shtyjë punën.

Tani ju mund të bëni përgatitjen e sipërfaqes. Nga dysheme ju duhet të hiqni shtresën e vjetër. Nëse kjo është një pllakë, shpërbë atë së bashku me llaç. Nëse linoleum - hiqni atë.

Pastaj sipërfaqja duhet të jetë primed dhe e tharë. Meqenëse procedura kryhet në banjë, vlen të kujdeset për instalimin e materialeve hidroizoluese. Pas kësaj, fillimi i përsëritjes përsëritet. Duhet të theksohet se nuk është e rekomandueshme të hedhësh një sy qorr ndaj parregullsive, pasi kjo është e mbushur me defekte të mëvonshme. Përveç kësaj, mbivendosje zam. Prandaj, është e rëndësishme që t'i afrohemi kësaj faze me të gjitha përgjegjësitë.


Procedura kryhet duke filluar nga këndi i largët nga dera. Gjatë dizajnimit të instalimit, është e nevojshme të merret parasysh vendndodhja e objekteve, në veçanti banjot. Është e rëndësishme që hapat e parë të ndërmerren në mënyrë korrekte, pastaj puna e mëtejshme do të kthehet në mekanike dhe jo në kërkim të një rrugëtimi jashtë situatës aktuale.

Pra, vendosni një shtresë zam në pllakën e parë me një shpatull me dhëmbë. Duhet të mbeten groove uniforme. E kemi vënë atë, duke parë pozicionin horizontal me ndihmën e një niveli dhe duke u fokusuar në mure.

Hiqni menjëherë ngjitësin e tepërt. Pra shtroj një numër. Mes pllakave ne mbajmë shtresa uniforme duke përdorur kryq plastik. Lidhjet duhet të pastrohen nga zam, kështu që pastaj mund të aplikoni gropë të lëmuar.

Në mënyrë të ngjashme, ne vendosim të gjithë rreshtat e mëvonshme, duke marrë parasysh metodën e zgjedhur. Prandaj, duhet të merren parasysh ngjyrat dhe modelet.


Prandaj, duhet të merren parasysh ngjyrat dhe modelet

Shtrimi: përshkrimi i procesit për muret

E njëjta procedurë bëhet në rastin e dekorimit të mureve. E gjitha fillon me rreshtin e fundit. Nëse dyshemeja vendoset pas mureve, atëherë kjo rresht kalon dhe fillon nga e dyta. Kur rreshti është hedhur, ju duhet të prisni pak për të thatë zam. Dhe pastaj mund të vazhdoni të vendosni rreshtat.


fino

Faza përfundimtare është mashing e seams. Është e nevojshme të zgjidhni një përzierje të papërshkueshëm nga uji të ngjyrës së dëshiruar. Kjo mund të jetë një përbërje e përfunduar ose do të duhet të hidhet me ujë.

Aplikoni përzierjen me një shpatull gome. Teprica duhet të hiqet menjëherë. Dhe kur futja e thatë është e thatë, çdo gjë pastrohet me një sfungjer të lagur për të marrë shtresa uniforme.

rezultatet

Siç mund ta shihni, në procedurën e vendosjes së pllakave në dysheme dhe mureve nuk ka asgjë të vështirë, por vetëm kur gjithçka është e përgatitur mirë, faqosja është zgjedhur në mënyrë korrekte. Dhe më shumë për këtë mund ta shihni videon.

Në kohën tonë, riparimi është një kënaqësi e shtrenjtë, kështu që gjithkush po përpiqet ta bëjë atë cilësi aq të lartë dhe të bukur sa e brendshme e dhomës e kënaqur për shumë vite. Nëse dëshironi të përditësoni dhomën për trajtime uji, atëherë është e dobishme të shikoni opsionet e fotografive për vendosjen e pllakave në banjë. Kjo do të ndihmojë në përcaktimin e dizajnit të dhomës.

Çfarë i kushtojmë vëmendje kur zgjedhim një material?

Tjegull qeramike është me meritë më popullore materiale përfunduar për banjo. Dhe nuk është për t'u habitur, sepse nuk dallon vetëm nga cilësitë e saj estetike, por edhe tejkalon shumë analoge. Përparësitë e produkteve qeramike përfshijnë:

 • rezistenca ndaj pluhurit, baktereve;
 • lehtësinë e kujdesit;
 • gamë të gjerë të projektimit;
 • përçueshmëri të ulët, etj.

Sot, zgjedhja e pllakave është aq e madhe saqë nuk është e vështirë për një person të papërvojë të bëhet i hutuar në gjithë këtë diversitet. Edhe pa pasur njohuri të posaçme për këtë material, duhet të njihni treguesit kryesorë të cilësisë së lartë. Karakteristikat më të rëndësishme teknike janë:

Shkalla e absorbimit të lagështisë Për materialin e banjës së përshtatshme që i përket 1-3 grupeve. Përfaqësuesit e kategorive të tjera janë më poroze dhe nuk janë të përshtatshme për dhoma me lagështi të lartë. Rezistenca ndaj reagentëve kimikë Aftësia e një pllake për t'i rezistuar reaksioneve kimike tregohet me shkronja latine. Në rastin tonë, materiali i përshtatshëm i shënuar "AA". Qëllimi Pllaka mund të përdoret vetëm për dysheme ose mure. Në rastin e parë, një paketë me një pëllëmbë është aplikuar në rastin e dytë me një këmbë. Për përdorim në shtëpi do të jetë pllakë e mjaftueshme e klasës së dytë të forcës. Forma, dizajni Është e nevojshme të zgjidhni jo vetëm në bazë të preferencave të tyre, por edhe duke marrë parasysh madhësinë e dhomës. Sipërfaqja e materialit mund të jetë mat ose shkëlqim.

7 mënyra për tjegull

Ndonjëherë nuk është kaq e vështirë të zgjedhësh një material, si të vendosësh se si ta përdorësh atë.

Warning! Atraktiviteti i dekorimit të dyshekut dhe murit varet jo vetëm në hartimin e modelit të përzgjedhur të modelit, por edhe në mënyrën se si do të përcaktohen elementet e tij.

Unë do të doja të theksoja opsionet më të zakonshme për vendosjen e pllakave në banjë, ndër të cilat ju patjetër do të gjeni diçka për simpati tuaj.

Shtresë në shtresë Struktura më e thjeshtë. Thelbi i saj është si vijon - orientimi i të gjithë rreshtave është rreptësisht i drejtë dhe korrespondon me paralelet e dhomës / linjat gjeometrike. Për të mposhtur vertikalen e saktë përdoret një plumb ndërtimi, një shesh është i nevojshëm për të shënuar vijat horizontale. Në këtë rast, është më mirë të përdoren elementë katror, ​​por është e mundur dhe drejtkëndëshe, mbeturinat dalin pak. Në salcë Ky opsion është shumë i ngjashëm me tulla, por duket më mirë kur përdorni një pllakë drejtkëndore. Vështirësitë me instalimin nuk ngrihen, por ka kufizime. Nuk rekomandohet përdorimi i ngjyrave të ndryshme shumë të kundërta, sepse ju merrni përshtypjen e një sipërfaqeje të pabarabartë. Diagonal Disavantazhet kryesore janë kompleksiteti dhe konsumimi i lartë i materialit. Por avantazh është se duke përdorur këtë opsion, ju mund të korrigjoni devijimin e mureve nga paralelizmi ose të rrisni hapësirën e kufizuar. Shah Shumë i ngjashëm me mënyrën klasike të shtrimit, e vetmja ndryshim është se përdoren dy ngjyra. Shumë popullor dhe praktik. Modular Procesi përdor pllaka të formate të ndryshme, të paktën 3 madhësi. Ky ndryshim krijon një model dinamik. Ju mund ta mbani zbukurimin në mënyrë të qartë ose të shtoni blotches të ndritshme në një sipërfaqe monolit, si dhe të rregulluar rastësisht. Është e rëndësishme të vëzhgoni një rregull - madhësia e pllakave duhet të jetë shumëfish i njëri-tjetrit dhe të jetë nga i njëjti prodhues. Elementet e mbarimit linear kërkohen të njëjtën madhësi por ngjyra të ndryshme. Rreshtat mund të bëhen me ndërprerje, paralele, ndërthurëse dhe mund të kalojnë absolutisht në çdo vend. Ky stil është më shumë si abstractionism. Zbukuruese Për të zbatuar metodën, përzgjidhet një model me ngjyra të ndryshme, elementet janë të paraqitura në një mënyrë specifike. E gjithë kjo është bërë një kufi. Sa për modelin, mund të bëhet në formën e një modeli gjeometrik në të gjithë sipërfaqen ose në një zonë të caktuar.

Vlen të përmendet se faqosja themelore e pllakës në banjo mund të përdoret si në muret dhe në dysheme. Ka disa mënyra të tjera, për shembull, "Kallamarinë", "Dialer" - ato duken si parket.

Zonimi në banjo

Në pothuajse çdo apartament, zonimi është një domosdoshmëri, sidomos për dhomat në të cilat ka një plan urbanistik të lirë. Disa mundësi për paraqitjen e pllakave në një banjo të vogël do të ndihmojnë për të përballuar këtë detyrë. Më shpesh kjo bëhet duke përdorur pllaka. hije të ndryshme . Si një dizajn bazë, ju mund të zgjidhni një pllakë të ndritshme, me lëng dhe kontrast, por ju mund, përkundrazi, preferoni çdo ton. Me qasjen e duhur, është mjaft realiste të krijohet një kompozim i tërë. Për shembull, ju mund të bëni një nga muret e tyre me të njëjtën ngjyrë si parket në të cilën është instaluar dush.


Nëse banjo juaj ofron një hidraulik të shtrenjtë, atëherë ju mund ta instaloni atë në pllakë, e cila është përdorur në veshjen. Me këtë qasje, ju mund të zgjidhni pothuajse çdo element të brendshëm, i cili, sipas mendimit tuaj, është i denjë për vëmendje.

Nga rruga, duke folur për, ekspertët rekomandojnë zgjedhjen e një tjegull të vogël për të në ngjyra të butë. Një mozaik që vizualisht zgjeron hapësirën do të duket e mirë. Nëse dëshironi që dhoma të jetë e ndritshme, atëherë është më mirë të zgjidhni vetëm pllakën e dritës si kryesore dhe ta kombinoni atë me elementë të pasur. Mbani mend, tone të lehta gjithmonë rrisin hapësirën dhe tonet e errëta - përkundrazi. Ndihmon për të përballuar këtë pllakë pasqyrimi.

Nëse keni vendosur për mundësinë e shtrimit, atëherë është më mirë të njiheni me udhëzimet video të temës.

Banjo - një nga dhomat më të rëndësishme në shtëpi. Kjo është ajo ku kalojmë shumë kohë. Kemi ardhur këtu për t'u çlodhur ose për një ngarkesë gjallërimi. Pa marrë parasysh se çfarë madhësie apo zona banjo ka. Gjëja kryesore është se është e rehatshme, funksionale dhe e bukur. Dhe nëse lokacioni i gypave apo vendosja e dhomës vështirë se mund të jetë diçka për të bërë edhe brenda rishikim , për të bërë një banjo të bukur dhe moderne është mjaft i aftë për çdo pronar të shtëpisë - paraqitja e saktë e pllakave në banjë do t'ju ndihmojë.

Paraqitja origjinale e pllakave në banjë

Tradicionalisht, brendshme banjo janë tiled. Pse saktësisht tjegull? Është i qëndrueshëm, i lehtë për t'u instaluar, nuk ka frikë nga lagështia. Tjegull mund të lahen dhe të pastrohen duke përdorur produkte kimike dhe gërryese, është e qëndrueshme, praktike dhe një plan urbanistik i caktuar në banjo ju lejon të transformoni plotësisht dizajnin e brendshëm të banjës në një kohë mjaft të shkurtër, siç mund të shihet në foton e pllakave të vendosura në banjo.

Fillimi i banjës

Planifikimi për të përmirësuar banjo? Filloni duke e vlerësuar atë. punë riparuese . Shtrimi i pllakave në banjë do të jetë një fazë që do të realizohet në të ardhmen. Për shembull, përcaktoni nëse hidraulikët, elementët e ngrohjes dhe instalimet elektrike do të zëvendësohen me pllakën. Kostot e tilla shtesë mund të rrisin ndjeshëm koston totale të riparimeve.


Kostot e tilla shtesë mund të rrisin ndjeshëm koston totale të riparimeve

Në përgatitjen e vlerësimeve, kur planifikoni të riparoni ose vendosni pllakat në banjë, duhet të konsideroni:

 • Kostoja mesatare e materialeve dhe volumi në të cilin do të blihen;
 • Kostoja e punës në mure. Nëse nuk planifikoni të rregulloni pllakën e pllakave në banjo me vete - kontrolloni çmimet për këtë lloj pune në qytetin tuaj;
 • Kostot shtesë të mundshme. Demontimi i shtresës së vjetër, nivelimi i sipërfaqes së mureve, aplikimi i hidroizolimit dhe i tokës gjithashtu kërkojnë kosto të caktuara financiare. Dhe është më mirë t'i marrësh në konsideratë paraprakisht.

Pas përfundimit të buxhetimit, është e nevojshme të hartohet një plan për vendosjen e pllakave në banjë, me të cilën do të jetë e mundur të përcaktohet lloji i vendosjes së materialit në sipërfaqen e murit.

Kjo mund të bëhet me ndihmën e programeve kompjuterike të veçanta ose me dorë - me ndihmën e lapsave dhe letrës. Me të njëjtin parim, ju mund të "provoni" çdo dekorim mur, përcaktoni ngjyrat ose vendndodhjen e modelit në sipërfaqen e murit. Planifikimi i duhur i pllakave në banjë është i sigurt për të kryer të gjitha funksionet e tij.


Opsionet e vendosjes së pllakave

Konsideroni disa nga rregullat për vendosjen e pllakave në banjë. Ka shumë teknika dekorative të përdorura në hartimin e një pllake. Për shembull, mund të shkoni sipas skemës klasike, duke hedhur pjesën e poshtme të murit me pllaka që përputhen me dyshemenë dhe më të lartë në më shumë ngjyra të lehta duke e ndarë kufirin me ngjyra kufitare. Dhe ju mund të zgjidhni format më ekspresive pllaka qeramike në banjo. Për shembull, zgjidhni të njëjtën cilësi, por pllaka ngjyra të kundërta për muret dhe tavanet. Ose bëni një plan urbanistik në banjën e një ngjyre të vetme, por krijoni theks të ndritshëm në një nga muret (në formën e një rrip të ngjyrës së kundërta ose një paneli të ndritur).


Ose bëni një plan urbanistik në banjën e një ngjyre të vetme, por krijoni  theks të ndritshëm  në një nga muret (në formën e një rrip të ngjyrës së kundërta ose një paneli të ndritur)

Dhe çfarë të bëni nëse keni ndërmend të shkurtojë një zonë të vogël me një pllakë, nëse vendosja e një pllake në një banjë llogaritet për një zonë të vogël? Këtu hartuesit e brendshëm kanë truket e tyre. Për shembull, shkëlqimi i shkëlqyeshëm i sipërfaqes lejon zbutjen e kufijve të hapësirës. Dhe e bardhë, jeshile, ngjyrë bezhë ju lejojnë të bëni dhomën vizualisht më të gjerë se ajo në të vërtetë. Gjithashtu punon në zgjerimin e kufijve të pllakave diagonale hapësinore në banjë.


Gjithashtu punon në zgjerimin e kufijve të pllakave diagonale hapësinore në banjë

Vizualisht, ju mund të zgjasni dhomën, duke përdorur një opsion të tillë si një pllakë vertikale në banjë, duke e vendosur zbukurimin në kulmin e rritjes njerëzore, duke lënë pjesën e poshtme të masonerisë monotone. Ulja e lartësisë - me ndihmën e paraqitjes horizontale dhe elementëve të mëdhenj në zbukurim.

Cilado model i instalimit të pllakave në banjë është zgjedhur, - të drejtoheni, para së gjithash, nga preferencat tuaja të shijes. Pas të gjitha, paraqitjen pllaka në banjo duhet të krijojë një atmosferë rehati, rehati dhe paqeje. Dhe vetëm atëherë ndiqni trendet e modës ose rekomandimet e projektuesve.

Materialet fotografike dhe video në planin e pllakave në banjo do t'ju ndihmojnë të përcaktoni opsionin e duhur.

A mund ta përdor këtë metodë për të përfunduar muret?
Dhe pse jo?
Çfarë i kushtojmë vëmendje kur zgjedhim një material?
Pse saktësisht tjegull?
Dhe çfarë të bëni nëse keni ndërmend të shkurtojë një zonë të vogël me një pllakë, nëse vendosja e një pllake në një banjë llogaritet për një zonë të vogël?

Новости

Белое домашнее вино
Вопросом, как правильно крутить руль авто, должен быть озабочен каждый начинающий автомобилист. Именно первые уроки, которые получает автомобилист в процессе обучения являются самыми важными, определяющими

Электромонтажные работы
Электрическая сеть является одной из самых главных составляющих любого жилища. Без нее сегодня трудно представить нашу жизнь, будь то в загородном доме, офисе или квартире. С другой стороны, все мы настолько

Объемные расходомеры
Собрав букет нужно его хорошенько оформить. Как красиво упаковать цветы для дорого вам человека покажут специалисты. Завернуть букет в гофрированную бумагу или другой подручный материал сразу преобразит