Статьи

Si është muri i ngathët nën instalimet elektrike

 1. Llojet e sipërfaqes për chroming mur
 2. Mjetet dhe metodat për mbrojtje nga muret
 3. Hammer dhe daltë
 4. bullgare
 5. stërvitje
 6. Gjuetar i murit
 7. përfundim

Si të bëjmë mure

Instalimet e fshehura në një shtëpi apo apartament kanë disa avantazhe mbi mundësitë e tjera për shtrirjen e telave, por thyerja e mureve të betonit nën instalime elektrike është një disavantazh i rëndësishëm i kësaj metode. Prandaj, në artikullin tonë ne do të përpiqemi t'ju prezantojmë me një maksimum të informatave mbi shtjen e mureve.

Shpresojmë shumë se kjo do t'ju lejojë të minimizoni përpjekjet tuaja për të përgatitur mure për hedhjen e telave me një metodë të fshehur.

Llojet e sipërfaqes për chroming mur

Në mënyrë që të zgjedhim si të bëjmë mure siç duhet për instalime elektrike, ne duhet të përcaktojmë sipërfaqen e murit. Mund të jetë një tullë ose një mur betoni.

Opsioni i parë është më i pranueshëm për ne. Pas të gjitha, në sajë të pranisë së seams në murator, së bashku ata mund të zgjedhin seksione horizontale.

Zonat horizontale gjithashtu duhet të zgjidhen përgjatë shtresave. Pas të gjitha, në sajë të kësaj, ne do të duhet të shkurtuar tulla direkt me 2 herë më pak. Po, dhe zgjidhni grooves në tulla është shumë më e lehtë se në një pllakë betoni.

Pas të gjitha, dendësia e tullave është:

 • Qeramikë të plotë - jo më pak se 2000 kg / m3 .
 • Shtresë qeramike - 1100 - 1400 kg / m 3.
 • Silikati i plotë - 1800 - 1950 kg / m 3.
 • Silikat e zbrazët - 1100 - 1600 kg / m3 .

Por dendësia e pllakës së betonit është shpesh pak më e lartë, si kjo:

 • Betoni i lehte ka nje densitet deri ne 1800 kg / m3. Kjo tani po fiton popullaritet të betonit të shkumëzuar, betonit të gazuar dhe të ngjashme.
 • Betoni i lehtë , prej të cilave zakonisht bëhet në shtëpi, ka një dendësi prej 1800 - 2200 kg / m3.
 • Por shumë më pak e përdorur zakonisht në ndërtimin e betonit të rëndë kanë një densitet prej 2200 - 2500 kg / m3.

Bazuar në këtë, ne gjejmë se është më e lehtë për të bërë mure për instalime elektrike nën një mur me tulla. Për më tepër, për shkak të seams, sasia e punës mund të reduktohet ndjeshëm. Por shpesh ne nuk duhet të zgjedhim.

Dhe vetëm në raste të rralla, ne mund të caktojmë një sasi më të madhe instalime elektrike në mur me tulla për shkak të paraqitjes së saktë të rrjetit elektrik.

Mjetet dhe metodat për mbrojtje nga muret

Mënyra e gjyshit për sipërfaqet e rruajtjes

Hammer dhe daltë

Pra:

 • Hammer dhe daltë është metoda më e vjetër dhe më e provuar . Duke përdorur dërrmuesin, ne përshkruajmë thellësinë dhe vendndodhjen e pushimit tonë të ardhshëm nën instalimet elektrike, dhe pastaj, duke e vendosur ose paralelisht zakonin, e hedhim jashtë strobën.
 • Për sipërfaqet e tullave, ku është e mjaftueshme për të thelluar shtresën midis shtresave të tullave, kjo metodë mund të jetë ende e përshtatshme. Edhe pse për një mur të tillë, ne do të kemi nevojë për shumë përpjekje kur të thyejmë portat në tulla. Por për një mur betoni për të kryer një punë të tillë me një çekiç dhe daltë është pothuajse e pamundur.

bullgare

Pra:

 • Nëse jeni duke bërë vetë-shpimin, përdorimi i mulli mund të jetë një alternativë e mirë për një çekiç dhe një daltë. Në fund të fundit, ky mjet është mjaft i zakonshëm dhe me siguri keni në dorë. Dhe mekanizimi i procesit mund ta përshpejtojë ndjeshëm procesin.
 • Në mënyrë që të përdoret mulli kur muret e rruajtjes, është e nevojshme paraprakisht të përshkruhet modeli i vendosjes së telit. Pastaj, duke përdorur një disk diamanti, bëjmë dy groove paralele të thellësisë së kërkuar.

Kushtoj vëmendje! Kur përdorni grinders për sipërfaqet e rruajtjes, është e dëshirueshme për të lehtësuar tensionin nga të gjitha pjesët e rrjetit elektrik, ndoshta të vendosura këtu. Në fund të fundit, siç tregon eksperienca dhe ligji i poshtërsisë, do të pengoheni në një kabllo elektrike të vjetër. Nga rruga, kjo kërkesë duhet të atribuohet të gjitha metodat e chipping mur.

Nga rruga, kjo kërkesë duhet të atribuohet të gjitha metodat e chipping mur

Foto tregon të gjitha hundët në stërvitje për shredding

 • Tani, duke përdorur një perforator ose një çekiç me një daltë, ne zgjedhim materialin ndërmjet groove tonë. Kur përdorni një grusht, është më mirë të përdorni një hundë të veçantë në formën e një shpatull. Ajo u krijua vetëm për të krijuar një pushim në mure.
 • Në pyetjen se si të bëhet një mur nën instalime elektrike, bullgari është pothuajse një përgjigje ideale. Por ka disa "por"! Së pari, kur përdoret mulli, formohet një sasi e madhe e pluhurit. Edhe prania e një personi të dytë me një fshesë me korrent të fuqishëm nuk do t'ju lejojë të shmangni këtë. Së dyti, përdorimi i diskut nuk do t'ju lejojë të krijoni groove në qoshet e dhomës dhe ju do të duhet të përdorni ose një shpuese ose një daltë për të krijuar groove në qoshe.

stërvitje

Punching me grusht

Pra:

 • Përdorimi i një grushti për sipërfaqet e rruajtjes nuk siguron punë të plotë pa pluhur, por do të zvogëlojë sasinë e saj me disa herë. Po, dhe mjete të tjera si në rastin me mulli, ju nuk keni nevojë.
 • Në pyetjen se si të bëni një mur nën instalimet elektrike me një grusht, ju mund të shpjegoni për ju video të shumta. Kjo metodë e rruajtjes është si më poshtë. Ju duhet në intervale të rregullta të vogla përgjatë vijës së zbatimit të telit duke përdorur një stërvitje për të krijuar vrima. Pastaj, duke përdorur një grykë të posaçme në formën e një teh, hidhni betonin midis vrimave.
 • Kjo metodë është disi më e mundimshme dhe konsumon kohë, por më pak pluhur është përparësia e saj e qartë. Personalisht, unë e preferoj atë. Edhe pse, natyrisht, mënyra më e mirë është të përdorësh një kërkues të projektuar posaçërisht për mur.

Gjuetar i murit

Pra:

 • Mjet i projektuar posaçërisht për muret shtrobleniya nën instalime elektrike të quajtur ndjekës i murit . Me parimin e pajisjes është e njëjta bullgare, vetëm këtu ka dy disqe paralele. Ato mund të rregullohen duke ndryshuar thellësinë e zhytjes në mur. Përveç kësaj, është e mundur për të ndryshuar distancën midis disqeve, për shkak të të cilave ndryshon gjerësia e groove tona.
 • Dallimi kryesor midis kërkuesit të murit është prania e një pastruesi të fuqishëm dhe nënshkrimi maksimal i mundshëm i zonës së punës. Për shkak të kësaj, sasia e pluhurit e emetuar është minimale.
 • Pas rregullimit të gjerësisë së kërkuar dhe thellësisë së zakonit, ju ndizni pastruesin dhe nxitini makinën përgjatë murit. Si rezultat, ju merrni përsosurisht edhe grooves për kohën minimale.
 • E vetmja pengesë e një mjeti të tillë është çmimi i saj. Është mjaft e madhe, dhe nëse mbrojtja nga muret nuk është përgjegjësia juaj profesionale, atëherë nuk është e këshillueshme të fitoni një mjet të tillë. Por nëse keni mundësi ta merrni me qira, ju rekomandojmë ta përdorni këtë mundësi. Shpëtuar nervat dhe forcën do të më shumë se sa të zëvendësojë paratë e shpenzuara.

Duke përdorur një kërkues mur

Rregullat për mbytjen e murit:

  • Para së gjithash duhet të mbahet mend se para se të bëni mure për instalime elektrike, duhet të bëni një plan. Duhet të përmbajë vetëm kënde të drejta. Edhe pse diagonals dhe bevels mund të kursejnë kohë dhe materiale, por kjo çon në probleme të mëdha në të ardhmen.
  • Sipas paragrafit 2.1.39 të Udhëzimeve të Instalimit Elektrik (ПУЭ) , instalimet e fshehura i referohen telave të fshehura nën suva, beton, alabastër dhe materiale të tjera jo të djegshme në një thellësi prej të paktën 10 mm. Kjo na detyron të bëjmë groove mjaft të thella, por është më mirë të mos bëjmë shaka me energji elektrike dhe të ndjekim standardet e komponentëve elektrikë.
  • Nëse jeni duke kryer stroking horizontale, atëherë sipas p.3.33 e SNiP 3.05.06-85 , lartësia e shtegut nga pllaka dysheme nuk duhet të ndahet me më shumë se 150 mm. Ky rregull zbatohet për të gjitha pllakat me një trashësi deri në 80 mm. Kjo trashësi nuk zbatohet për pllakat e trasha me trashësi më të madhe.
  • Gjithashtu, manuali ynë rekomandon që kur të zhvillohet një plan për të parandaluar vendosjen e telave nga dritaret dhe hapjet e derës më afër se 100 mm. Përveç kësaj, lokacioni i instalimeve elektrike më afër 400 mm nga gypat e shpërndarjes së gazit nuk rekomandohet.

Rregullat për shtërngimin e mureve

 • Para se të kaloni murin nën instalime elektrike, duhet të mbahet mend se kutitë e kyçjes duhet të jenë të zhytura në mur në mënyrë që në gjendje të mbyllur të jenë të rrafshëta me mur. Në të njëjtën kohë duke zgjedhur madhësinë e kutisë së bashkimit, mbani mend se rregullat e PUE kërkojnë praninë e një margariti tel në vendet e prerjes dhe më e përshtatshme është që të lërë këtë diferencë në kutinë e bashkimit.

Kushtoj vëmendje! Kur vendosja e telit në një mënyrë të fshehtë nuk duhet të lejojë shtrirjen e saj. Teli duhet të jetë i lirë të shtrihet në mur. Përndryshe, për shkak të luhatjeve të temperaturës, mund të deformohet.

 • Kur vendosni tela në sipërfaqet e djegshme, është e nevojshme të bëni rreshtin nën tela të materialeve të zjarrit. Për më tepër, gjerësia e rreshtit duhet të jetë së paku 100 mm .

përfundim

Tani duke ditur se si të bëni mure për instalime elektrike, dhe duke ditur të gjitha avantazhet dhe disavantazhet e çdo metode, ju mund të zgjidhni opsionin tuaj ideal. Falë kësaj, mund të kurseni kohë dhe përpjekje të konsiderueshme, dhe gjithashtu merrni mundësinë që të vendosni instalimet elektrike që plotësisht përputhen me të gjitha rregullat dhe rregulloret.

Kjo do të eliminojë gjasat e një shumëllojshmëri emergjencash dhe do të sigurojë funksionimin e saj afatgjatë.

Новости

Белое домашнее вино
Вопросом, как правильно крутить руль авто, должен быть озабочен каждый начинающий автомобилист. Именно первые уроки, которые получает автомобилист в процессе обучения являются самыми важными, определяющими

Электромонтажные работы
Электрическая сеть является одной из самых главных составляющих любого жилища. Без нее сегодня трудно представить нашу жизнь, будь то в загородном доме, офисе или квартире. С другой стороны, все мы настолько

Объемные расходомеры
Собрав букет нужно его хорошенько оформить. Как красиво упаковать цветы для дорого вам человека покажут специалисты. Завернуть букет в гофрированную бумагу или другой подручный материал сразу преобразит